6+1 Συμβουλές μετα την Ανακαίνιση Σπιτιού για Εξοικονόμησης Ενέργειας

6+1 Συμβουλές μετα την Ανακαίνιση Σπιτιού για Εξοικονόμησης Ενέργειας

Γνωρίζετε ότι κατα την ανακαινιση σπιτιου με μερικές απλές κινήσεις μπορείτε να επιτύχετε μεγάλη εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ποσό που πληρώνετε στη ΔΕΗ ? Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά απλά βήματα για να το επιτύχετε.

  1. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα χαμηλά (40 C το καλοκαίρι και 60 τον χειμώνα)
  2. Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες σε όλο το σπίτι με νέους εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίοι καταναλώνουν το 1/5 της ενέργειας. Θα αγοράζατε ποτέ μια ηλεκτρική συσκεύη τεχνολογίας προ-προηγούμενου αιώνα..? Γιατί οι λάμπες πυρακτώσεως από τότε που ανακαλύφθηκαν (1879), δεν έχουν αλλάξει καθόλου και παρόλο που σήμερα υπάρχουν στην αγορά λάμπες νέας τεχνολογίας είναι περίεργη η εμμονή μας στους παλιούς λαμπτήρες.
  3. Τοποθετήστε φύλλα αλουμινίου πίσω από τα σώματα θέρμανσης. Μπορεί αυτό να ακούγετε παλιομοδίτικο αλλά μεγάλες ποσότητες ενέργειας απορροφώνται από τον τοίχο και διαφεύγουν στο εξωτερικό περιβάλλον μειώνοντας την απόδοση του καλοριφέρ σχεδόν στα μισά. Τοποθετώντας ανακλαστικά φύλλα αλουμινίου πίσω από τα σώματα μηδενίζετε τις απώλειες και κερδίζετε ενέργεια και χρήματα με μια τόσο απλή πράξη.
  4. Πείτε αντίο στην αναμονή συσκευών. Όταν αφήνουμε την τηλεόραση σε αναμονή χωρίς να είμαστε καν στο σπίτι αυτή συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια. Το ίδιο και άλλες συσκευές πχ. υπολογιστές, dvd, αποκωδικοποιητές, κλπ.
  5. Αγοράστε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Ειδικά το ψυγείο που δουλεύει 24 ώρες για 365 μέρες το χρόνο! Φανταστείτε πόσα κιλοβάτ θα γλιτώνατε αν αυτό κατανάλωνε την μίση ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για φούρνους, πλυντήρια, στεγνωτήρια, κλπ. Βέβαια το αρχικό κόστος αγοράς θα είναι ελαφρά μεγαλύτερο, γρήγορα όμως θα κάνετε απόσβεση για τα επιπέον χρήματα που θα πληρώσετε για την αγορά.
  6. Τους χειμερινούς μήνες στρώστε χαλιά στα πατώματα, ειδικά εάν είστε στον πρώτο όροφο, πάνω από Piloti.
  7. Tις πρωινές ώρες το χειμώνα να έχετε ανοιχτά τα πατζούρια με ανατολικό και νότιο προσανατολισμό ώστε να μπαίνει μέσα ο ήλιος που υπάρχει. Καλό θα είναι εάν μπορείτε να έχετε ανοιχτές και τις αντίστοιχες κουρτίνες. Αντίθετα το καλοκαίρι καλό είναι το πρωί να έχετε κλειστά τα παντζούρια με ανατολικό και νότιο προσανατολισμό ώστε να μην μπαίνει ο ήλιος μέσα στο σπίτι σας. Το καλοκαίρι να αερίζετε το σπίτι σας βραδινές ώρες.

Ελπίζουμε να τις ακολουθήσετε και να βγείτε κερδισμένου.

Share this post